DAS Tourspel

Dagklassement (etappe uitslag)

Iedere dag is er een winnaar in het dagklassement, behalve op 16 en 22 juli (rustdagen). Na iedere etappe worden de punten opgeteld die jouw renners gescoord hebben voor de etappe. Winnaar is de deelnemer met de meeste punten. Bij gelijke stand wint de deelnemer waarvan de waarde punten van de renners opgeteld het laagste zijn. Is deze gelijk dan wint de deelnemer die het minst recent een wijziging in zijn wielerploeg heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wint de deelnemer die zich het eerst heeft aangemeld.

Weekklassement (etappe uitslagen)

Van 6 juli-12 juli, van 13 juli-20 juli en van 21 juli-28 juli is er een winnaar in het weekklassement. Na iedere week worden de punten opgeteld die jouw renners gescoord hebben voor de etappes in die week. Winnaar is de deelnemer met de meeste punten. Bij gelijke stand in het individuele weekklassement wint de deelnemer waarvan de waarde punten van de renners opgeteld het laagste zijn. Is deze gelijk dan wint deelnemer die het minst recent een wijziging in zijn wielerploeg heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wint de deelnemer die zich het eerst heeft aangemeld.

Algemeen klassement (gele trui)

Winnaar is de deelnemer die de meeste punten in het het algemeen klassement (gele trui) van het DAS Tourspel heeft behaald. Alle in het spel te verdienen punten tellen mee. Bij gelijke stand in het algemeen klassement (gele trui) wint de deelnemer waarvan de waarde punten van de renners opgeteld het laagste zijn. Is deze gelijk dan wint de deelnemer die het minst recent een wijziging in zijn wielerploeg heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wint de deelnemer die zich het eerst heeft aangemeld.

Puntenklassement (groene trui)

Winnaar is de deelnemer die de meeste punten in het het puntenklassement (groene trui) van het DAS Tourspel heeft behaald. In het Puntenklassement tellen de punten behaald in de etappe uitslagen en de tussensprints van de Groene trui mee. Bij een gelijke stand in het puntenklassement (groene trui) wint de deelnemer waarvan de waarde punten van de renners opgeteld het laagste zijn. Is deze gelijk dan wint de deelnemer die het minst recent een wijziging in zijn wielerploeg heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wint de deelnemer die zich het eerst heeft aangemeld.

Bergklassement (bolletjestrui)

Winnaar is de deelnemer die de meeste punten in het het bergklassement (bolletjestrui) van het DAS Tourspel heeft behaald. In het Bergklassement tellen de punten behaald in de beklimmingen mee. Bij een gelijke stand in het bergklassement (bolletjestrui) wint de deelnemer waarvan de waarde punten van de renners opgeteld het laagste zijn. Is deze gelijk dan wint de deelnemer die het minst recent een wijziging in zijn wielerploeg heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wint de deelnemer die zich het eerst heeft aangemeld.

Jongerenklassement (witte trui)

Winnaar is de deelnemer die de meeste punten in het het jongerenklassement (witte trui) van het DAS Tourspel heeft behaald. In het Jongerenklassement tellen de punten behaald in de etappe uitslagen en de dagklassementen van de Witte trui mee. Bij een gelijke stand in het jongerenklassement (witte trui) wint de deelnemer waarvan de waarde punten van de renners opgeteld het laagste zijn. Is deze gelijk dan wint de deelnemer die het minst recent een wijziging in zijn wielerploeg heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wint de deelnemer die zich het eerst heeft aangemeld.

Ladies klassement

Winnaar is de deelneemster die de meeste punten in het het algemeen klassement (gele trui) van het DAS Tourspel heeft behaald. In het Algemeen klassement tellen de punten behaald in de etappe uitslagen en de dagklassementen van de Witte trui mee. Bij een gelijke stand in het algemeen klassement (gele trui) wint de deelneemster waarvan de waarde punten van de renners opgeteld het laagste zijn. Is deze gelijk dan wint de deelneemster die het minst recent een wijziging in zijn wielerploeg heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wint de deelneemster die zich het eerst heeft aangemeld.

Team klassement (week en algemeen)

Elk team speelt mee in het team klassement. De door de individuele teamleden behaalde punten worden opgeteld en gedeeld door het aantal teamleden. De klassering wordt bepaald aan de hand van het gemiddeld aantal behaalde punten per teamlid. Is dit gelijk dan wordt het team met de meeste deelnemers hoger geklasseerd. Indien het aantal deelnemers gelijk is dan wint het bedrijfsteam met gemiddeld de minste waarde punten. Is dit ook gelijk dan wint het team dat het minst recent een wijziging in een van de voorspellingen heeft aangebracht. Is deze ook gelijk dan wordt gekeken naar het team dat het eerste is aangemeld.

Bijwerken van de klassementen

Hiervoor wordt de uitslag die wordt vermeld op de site van de organisatie van de Tour de France (www.letour.fr) gebruikt. Zodra de uitslag officieel is zal de organisatie van het DAS Tourspel de uitslag in het DAS Tourspel verwerken. Zodra een deelnemer is ingelogd kan hij zijn/haar klassering zien in het dagklassement, weekklassement en algemeen klassement (Gele trui, Groene trui, Bolletjestrui en Witte trui) en de competities (maximaal vijf) waaraan de deelnemer deelneemt. Een groene, blauwe of rode pijl geeft aan of de deelnemer ten opzichte van de vorige klassering gestegen, gelijk gebleven of gedaald is.